7 Ocak 2014

Cemil Kavukçu ile Öyküye Yolculuk: Örümcek Kapanı


Cemil Kavukçu çok severek okuduğum, Türk Edebiyatı’nın en önemli öykücülerinden.
Bir çok kitabını okumuştum. Özellikle günlük hayatta karşılaştığımız insanların hayatlarını ve o dünyayı anlatış tarzı müthiştir. Süssüz ve akıcı anlatımı sayesinde kitaplar nasıl okunup biter anlamazsınız.
Bu seneki kitap fuarında son kitabı "Örümcek Kapanı"nı aldım. Yazar bu kez öyküleriyle nasıl buluştuğunu ve yazın yolculuğunda kendisine eşlik edenleri anlatmış. Neyin öyküye dönüşemeyeceği ya da neyin kendiliğinden öykü özelliğine kavuştuğunu, ilk gençlik yıllarına uzanan hatıralarıyla anlatmış. Aynı zamanda Andre Gide, Bulgakov, Rıza Baba Mukaddem, Fadime Uslu gibi sevdiği öykücülerden de bahsetmiş. Bu anlamda neredeyse bir kaynak kitap diyebilirim.
Öykü yolculuğunu ve öykünün doğuşunu merak edenler için mükemmel bir kitap. Özellikle bu kadar başarılı bir öykücünün iç dünyasına doğru yapılan samimi bir yolculuk fırsatını kaçırmayın derim.
Bir çok önemli öykü ödülünün sahibi yazarın önerdiğim diğer kitapları; Tasmalı Güvercin, Başkasının Rüyaları, Uzak Noktalara Doğru, Gemiler de Ağlarmış, Temmuz Suçlu, Yalnız Uyuyanlar İçin.
İyi okumalar!
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

2 yorum

  1. hımmmm,okunacaklar listesine alındı bile,bi de zaman listesine alınabilse :)
    ama sen böyle paylaşımları yap güselim,bu bilgileri okumak bile bir nebze insanın beynini dinlendiriyor,bu arada SEVGİLER :)

    YanıtlaSil

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0