26 Aralık 2013

Şef William McCarrick ile Çikolata Aşkına!



Merhaba,
Bu hafta başında Hürriyet Bumerang ile Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da, #bumerangdeneyimgunleri kapsamında düzenlenen etkinlikte beraberdik. Oldukça keyifli geçti.  Ayrıntılara geçmeden önce özellikle teşekkür etmek istediğim kişiler var. En başta beni bu güzel deneyim için davet eden sevgili Hilal Meriç’e ve sevgili Ahmet Erten’e teşekkür ederim. Onların aracılığıyla unutulmaz bir deneyim yaşadım. Çırağan Palace Kempinski’nin gülen yüzleri, Çiler, Lara ve Cansu Hanımlar ise  inanılmaz konukseverlikleri ve incelikleriyle akşamımıza eşlik ettiler. Öyle güzel bir akşam geçirdim ki her birine ne kadar teşekkür etsem azdır.
Gelelim detaylara!

Önce Çırağan Palace Kempinski’nin lobi katındaki Gazebo Lounge’ta  buluştuk. Katılan diğer blogger arkadaşlarım Sevgiyle Tarifler, Oya's Cuisine, In Trust We Eat, Balyanağın Hikayesi, Dilekita, Ay Nereye Gitsek, Bekle BiziMutfak ve Tatlar, Nil's Mum ve ev sahipleri ile çaylarımızı kahvelerimizi içip sohbet ettik. Bu sohbet esnasında Çırağan Palace Kempinski’nin diğer konuklarına verdiği değeri biz bloggerlara da verdiğini görmek beni çok mutlu etti. Sanıyorum yazmaya gönül verenlere karşı gösterilen bu nezaketi ve kültürü Çırağan’a taşıyanlardan biri de, bir yanıyla yazar olan Halkla İlişkiler Direktörü sevgili Çiler İlhan. Kendisine özellikle teşekkür etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.
Çaylarımızı kahvelerimizi içtikten sonra kısa bir tur atarak saray bölümüne geçtik ve Çırağan Palace Kempinski İstanbul Pastane Şefi ve Çikolata Üstadı William McCarrrick ile tanıştık. Aynı zamanda ileride harika ustalar olacaklarına inandığım ekibiyle de tanışma şansımız oldu. Şef William McCarrrick  bizi oldukça samimi bir şekilde karşıladı ve mutfağına davet etti.
William McCarrick Madonna, David Beckham gibi ünlülerin pastacısı olarak tanınıyor ve bir çok ödülü var. Zaten biraz zaman geçirince işini ne kadar sevdiğini ve bu sevginin böyle bir başarıyı beraberinde getirmesinin ne kadar olağan olduğunu anlıyorsunuz. Çikolataya bu kadar aşkla bakan bir adam daha görmemiştim! Hayran oldum!
Mutfakta her şey mükemmel bir şekilde organize edilmişti. Önlüklerimiz, keplerimiz, tarifin yer aldığı notlar, malzemeler her şey hazırdı. Şefimiz önce bize kendi keşfi olan "Tuğra Trüf"ü nasıl yaptığını anlattı. Temel malzemeleri bitter çikolata, krema, tarçın, karanfil, kakule, zencefil olan bu tatlı, inanılmaz lezzetli birer çikolata topu. Saydığım bazı baharatları düşününce çikolataya nasıl farklı bir yorum katıldığını ve nasıl güzel bir  rahiya elde edildiğini tahmin etmek zor olmasa gerek.
İşte mutfaktan keyifli anlar!
Şefimiz daha sonra her adımı tek tek anlatarak yapılışını gösterdi. Biz de elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Bu esnada çok ilgili ve sabırlıydı : ) Aynı zamanda bize bazı anekdotlar ve sırlar da verdi ki bu bakımdan şefle birlikte olmak oldukça değerli bir kazanımdı. Sonrasındaki fotoğraf faslında da engin hoşgörüsüyle kalbimizi kazandı.
Kendisine ve bize yardımcı olan süper ekipteki arkadaşlarımız sevgili Ayşe, Feride ve İsmaile çok teşekkür ediyorum. Workshop sonunda sertifikalarımızı da şefimizin elinden aldık.
Bu da Tuğra Trüf'ün şık sunumu;
Tuğra Trüfümüzü yaptıktan sonra dünyanın en romantik 50 mekanı arasında gösterilen Tuğra Restauranta geçtik. Büyüleyici dekoru ve atmosferiyle beni gerçekten çok etkiledi. Meğer etkileyecek tek şey bu olmayacakmış çünkü sonrasında adeta bir ikram yağmuruna tutulduk. Birbirinden lezzetli meze ve yemeklerle bizi mükemmel bir şekilde ağırladılar. İkramlar arasında favorim gül sulu beyaz peynir ve kavundu. Pazı yaprağına sarılı fırınlanmış Orfoz ise üzerindeki zencefilli damla sakızı sosu ile anlatılmaz güzellikteydi. Fırınlanmış ayva ise bir ayva tatlısı sever olarak beni çok mutlu etti.
Öncesinde Şeflerimiz Sezai Erdoğan ve Ahmet Kara kısa bir sunum yaptılar. Her ikisi de uzun yıllardır Çırağanın mutfağında lezzetler üreten başarılı isimler. Hatta Sezai Erdoğan Çırağan Palace Kempinskinin ilk Türk başaşçısı olarak da gurur kaynağı olmuş. Her ikisi de hazırladıkları lezzetlerle gönlümüzde ayrı bir yere sahip oldular. Şık sunumlar lezzetle birleşince rejim kalori hesapları da altüst oldu tabii, neyse artık bir akşamcıktan bir şey olmaz diyelim, ustalarımızın eline sağlık.
Gecemiz ikramlar ve tatlı sohbetlerle inanılmaz güzel geçti. Ayrıca Bumerang da bize hediyeler hazırlamış, gerçekten inceliklerle dolu bir gün oldu. Anlatmak için kelimeler yetmez, yaşanması gerekir. Aynı zamanda çok değerli insanlar tanıdım ve blogger arkadaşlarıma yenilerini ekledim.

Emeği geçen Bumerang Ekibine ve Çırağan Palace Kempinski’nin tatlı ev sahiplerine çok teşekkür ediyorum, umarım en kısa zamanda tekrar bir araya geliriz.
Sevgilerimle..

Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

20 yorum

  1. Canım çok güzel bir akşam geçirmişsin, kendim gitmiş kadar mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle çok güzel bir noktaya değinmişsin Deniz diğer konuklara gösterilen nezaketi biz bloggerlara da gösterilmesi harika bir detay olmuş

    YanıtlaSil
  3. görseller ve yazı tam da o hazzın gösterisi:) Süper. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar büyüleyici bir gün geçirmişsin . Hatıralarına bir mutlu anı daha eklendiğine, senin adına sevindim :)

    YanıtlaSil
  5. Hoş bir gün olmuş:)
    Bir şey dikkatimi çekti Deniz Hanım, son fotoğraf kolajınızda üstünde tuğra olan bir (sanırım tatlı yada lokum cinsi) bir şey var.
    Onu çok merak ettim:))
    Nedir acaba? Ve üzerindeki tuğra neyle yapılmış?
    Çikolata sosu olmasa gerek??
    (sağ tarafta, üstten ikinci fotoğraf kasdettiğim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      İlgine teşekkür ederim. Onu görenler lokum sanıyor ama aslında o bir sıcak havlu.
      Çok değişik çıkmış fotoğrafta :)
      Sevgiler.

      Sil
    2. Hmm... Mesele şimdi anlaşıldı:)

      Sil
  6. Resimler süperr. Etkinliğin detaylarınıda çok güzel aktarmışsın Deniz. Böyle bir etkinlik bir daha olsa ve bende katılsam ne güzel olur dimi :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tuğba gerçekten de çok keyifli bir etkinlik oldu. Bumerang'ı takip etmeni öneririm, sevgiler :)

      Sil
  7. Takipteyim de bu etkinliğe yetişemedim :)))) Ama bundan sonralarında karşılaşırız belkide :))) Sevgiler Denizciğim :)

    YanıtlaSil
  8. Tebrikler, cok guzel bir deneyim olmus :)

    YanıtlaSil
  9. fotolar çok güzel :) etkinlik de bir o kadar güzel geçmiş,eee mekan da süper olunca...
    bu arada gülüşün çok içten,hep böyle kal

    sevgiler

    www.minikmini.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Sizinle tanışmak çok güzeldi. En kısa sürede yeni etkinliklerde görüşmek dileğiyle

    Sevgiler

    Hilal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de çok mutlu oldum sizi tanıdığıma,umarım en kısa zamanda görüşürüz, sevgilerimle:)

      Sil
  11. bu etkinlik gerçekten de çok güzel olmuş,

    YanıtlaSil

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0