28 Şubat 2014

Bir Woody Allen ve Cate Blanchett Ortaklığı: Blue Jasmine


Merhaba,
Bu hafta hep filmlerden gittik, heyecanlıyız ne de olsa Oscar Ödülleri yaklaşıyor, haftayı da bir filmle kapatalım.
Renkli, eğlenceli ve çoklu ilişkiler filmi izlemek için Woody Allen’ınkilerden daha iyisini bulamazsınız. Hem renkler gözalıcıdır, hem mekanlar güzel seçilmiştir hem de her şey eğlencelidir. Woody Allen’ın keyifli seyirliği  “Roma’ya Sevgilerle”den sonra bunu mu çekmiş dediğim Blue Jasmine’de yine renkler göz alıcı ama konu fena halde dandik.
Kısaca bahsetmek gerekirse, zengin eşi her şeyini kaybedip hapse giren güzel kadın Jasmine, bunalıma girer. Üvey kardeşinin yanına yerleşir ve hayata sıfırdan başlamaya çabalar. Tabi hikaye bu kadar yüzeysel değil, adam nasıl ve neden tüm mal varlığını kaybetmiştir, filmin can alıcı noktası burası ama genele baktığınızda böyle bir sürü hikaye var zaten diyebilirsiniz. Ben de size evet derim.
Filmi izlenir kılan şey zaten Cate Blanchett’in olağanüstü performansı. Ha, zengin olma, kadın olma, hayatta kalabilme ve ilişkiler üzerine çok incelikli mesajlar vermiyor mu veriyor, ironi ve komedi Woody Allen’dan beklenen dozda değil mi, evet tamam ama insan yine de düşünmeden edemiyor, be Allen, sen ki Midnight in Paris’i, Wicky Christina Barselona’yı yapmış adamsın, daha düzgün bir konu bulamadın mı diye.
Neyse filmi izleyin ve Cate Blanchett’e bir kere daha hayran olun. Müthiş bir oyunculuk, inanılmaz bir performans. Filme bayılmayıp nasıl oluyor da izlediğime pişman olmuyorum derseniz bu kadın yüzündendir.
Herkese keyifli bir hafta sonu diliyorum, sevgilerimle!
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

6 yorum

  1. Dediğine kesinlikle katılıyorum.Film genel olarak baktığımda orta şekerdi ama Cate Blanchett'in oyunculuğu kesinlikle harikaydı!

    YanıtlaSil
  2. Ben izlemiş ama sevmemiştim. Ama gayet objektif değerlendirmişsiniz :)
    Woody Allen'in çok çok daha iyi filmlerini izlediğimden vasat...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim, umarım Woody daha iyi filmler yapar, sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  4. filmin sadece son sahnesi aklımda bankta oturup kendi kendine konuşması ...............

    YanıtlaSil

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0