27 Şubat 2014

Dallas Buyers Club

                                         

Bu hafta izlediğim filmlerden biri Oscar'ın bir çok dalda en güçlü adaylarından Sınırsızlar Klübü, orjinal adıyla "Dallas Buyers Club" filmiydi. Şunu en başta söylemeliyim ki bu bir film değil, Matthew McConaughey'nin muhteşem performansıyla tek başına alıp götürdüğü bir seyirlikti. Bazı aktörlerin bazı filmlerde oynadıkları roller hayatlarının rolü olur. İşte bu film de Matthew McConaughey için kesinlikle böyle olmuş.

Film, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Özgün Senaryo, En İyi Makyaj kategorisinde Oscar adayı. Bence birden fazla ödül alacaktır. Ama benim gönlümden geçen En İyi Erkek Oyuncu dalındaki oscarı özellikle alması. Zaten Golden Globe'u kucakladı bile. Çok başarılı bulduğum Matthew McConaughey bu filmde çok farklı bir noktaya gelmiş. Özellikle fiziki görünümündeki değişikliği takdir etmek gerekiyor. Zira rol arkadaşı Jared Leto da ondan aşağı kalmıyor.

Biraz konusundan bahsetmek gerekirse Rodeocu, üçkağıtçı, homofobik ve seks düşkünü (yahu gerçekten çok itici) bir adam olan Ron Woodroof AIDS olduğunu öğrenir. Doktorların 30 günlük hayatı kaldığını söylediği adam hastalığı yenmek için türlü yollara başvurur. Temelinde sağlık sistemini ve ilaç sektörünü eleştiren film dediğim gibi müthiş oyunculuklarla çok farklı bir yere gelmiş. Çok ama çok etkilendim.

Öyle sahneler var ki böyle bir şey nasıl düşünülebilir ya da bu nasıl oynanabilir diyerek hayran olduğum, burda paylaşmayı çok isterdim ama izlemeyenler için kısa tutmak iyi olacaktır. Mutlaka ama mutlaka izleyin derim. Zaman ayırdığınıza kesinlikle pişman olmazsınız.
Sevgilerimle.               

                         
          (Rolleri için fiziki görünümünü cesurca değiştiren oyunculara hayranım!) 
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

2 yorum

  1. Eleştirine bayıldım, çok güzel anlatmışsın.
    McConaughey hiçbir zaman favori oyuncularımdan biri olmadı ama bu roldeki performansı gerçekten takdire şayan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)
      Çok güçlü bir oyuncu ve giderek daha iyi filmlerde oynuyor, bir sonrakini merakla bekliyorum,sevgiler:)

      Sil

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0