19 Haziran 2014

Keyifli Bir Workshop: Pırlantamızı Seçtik

 
Pırlanta deyince sanırım bir çok kadının aklına ışıl ışıl parlayan tektaşlar geliyordur.
Biz de geçtiğimiz hafta bloggerlar olarak ışıl ışıl bir etkinliğe katıldık. Sevgiyle Tarifler bloğunun yazarı sevgili Özlem İnsan Kaynakları ve Yönetim Sistemleri Müdürlüğü’nü yaptığı Bayramoğlu Mücevher markasının Profilo AVM’deki mağazasında çok güzel bir etkinlik düzenledi. Bayramoğlu Mücevher’in İstanbul’da 3 AVM , 1 Cadde Mağazası bulunuyor ayrıca bilezik fabrikası da var. Pırlanta konusunda ise farklı bir yerdeler. Üretmiş oldukları pırlantaları uluslararası labaratuvar sertifikası ile birlikte satıyorlar ve diğer markalarla kıyaslandığında aynı kalitede en uygun fiyat avantajını elinde bulunduruyorlar. Ayrıca Özlem’in önderliğinde eğitimler veriliyor ve personel de aldıkları eğitimlerle pırlanta konusunda oldukça donanımlı hale gelmişler.
Biz de pırlanta workshop’unda loop kullanmayı öğrendik ve pırlantanın içine bakma tecrübesini edindik. Artık hem sertifika okumayı biliyoruz hem de pırlantanın içindeki safsızlıkları tanımlayabiliyoruz. Böylece karat, saflık, berraklık ve renk gibi konularda temel bilgiye sahibiz ve pırlanta seçimini daha doğru şekilde yapabileceğiz. Minik bir ipucu, eğer baktığınız taşta çok fazla leke varsa onu almayın (aldırmayın :)). Bu arada ben elması ve pırlantayı farklı taşlar sanıyordum. Pırlanta elmasın işlenmiş ve şekil verilmiş haliymiş meğerse. Bunu da öğrenmiş oldum.
Oldukça keyifli bir workshop ve etkinlik oldu. Nazik davetleri ve güzel hediyeleri için sevgili Özlem’e ve ev sahibi Bayramoğlu Mücevher’e çok teşekkürler. Özellikle Özlem etkinlik için her şeyi düşünmüştü ve konusuna çok hakimdi, bu da ayrı bir hoşluktu.
Bayramoğlu Mücevher hakkında bilgi almak isteyenler için sosyal medya hesapları ;
Facebook  : Bayramoglu Mucevher
Instagram : BayramogluMucevher , Bayramogluprofiloavm
Twitter :     :Bayramoglucomtr
 
Bizim de etkinlik boyunca instagramdan yaptığımız paylaşımlara #pirlantaninasilsecersin hashtaginden ulaşabilirsiniz.
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

4 yorum

  1. İlginç bir etkinklik olmuş.
    Ben de bilmiyordum pırlanta ve elmasın aynı olduğunu şimdi duydum:)

    Bir de pırlanta alırken sertifikalı olması oldukça önemli diye biliyorum.
    Normal bir taşı pırlanta diye almak da var işin ucunda:)

    YanıtlaSil
  2. Evet iki tür sertifika var. Biri yurtdışındaki labaratuarlardan alınan biri de mağazaların kendi verdikleri. Bu nedenle sertifikasının nereden olduğu ve okumayı bilmek önemli. Biz de öğrenmiş olduk :)

    YanıtlaSil
  3. Denizcim kalemine sağlık, çok içten bir yazı olmuş. Bir kez daha katılımınla bizi onurlandırdığın için biz teşekkür ederiz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Özlem,
    Asıl ben konukseverliğin ve ilgine teşekkür ederim, sevgiler :)

    YanıtlaSil

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0