11 Mart 2015

Shangri-La İstanbul'da Gerçek Çin Mutfağı Deneyimi!


Şubat ayında Çin Yeni Yılını kutladık. Başka ülkelere, başka kültürlere olan merakım, söz konusu Uzakdoğu olunca daha da artıyor. Hal böyle olunca Shangri-Laİstanbul’dan davet alınca uça uça kabul ettim. Zaten uzun zamandır merak ettiğim bir oteldi.

Biraz geleneklerden bahsedelim. Çin yeni yılı Çin’de ve Çin nüfusunun yoğun olduğu bir çok ülkede kutlanıyor ve uzun bir tatil dönemi var. Ay takvimine göre düzenlenen ve her yıl yeni ay gününde kutlanan Çin’in en önemli bayramı, Çin Yeni Yılı, Miladi Takvime göre 9 Şubat – 19 Şubat tarihleri arasında geleneksel etkinlikler eşliğinde kutlanıyor. Her yıl farklı bir hayvanı temsil eden Çin Yeni Yılı’nda bu yıl Keçi Yılı olarak adlandırılıyor.Örneğin geçen sene at yılıydı. Bu yıl sıra takvimin 12 sembol hayvanından keçide. Keçi nezaketi, barışı ve aşkı temsil ediyor. Umarım keçi yılı hepimize uğur getirir.

Bu arada Shangri-La Bosphorus çok önemli bir şey daha yapıyor. Otelin lobisine Çin Yeni Yılı  kutlamalarını temsil eden, dilek ağacı kuruldu. Çin Yeni Yılı süresince oteli ziyaret edecek misafirler, 5 TL karşılığında satın alacakları minik dilek kartlarına dileklerini yazarak ağaca asabilecek ve elde edilen gelir ile Tohum Otizm Vakfı’na destek olabilecek.



Shangri-La Bosphorus, İstanbul’da yer alan şehrin en iyi uzakdoğu restoranı Shang Palace, Çin Yeni Yılı için özel bir menü sunarak, Çin’e özgü lezzetler ile misafirlerini uzak diyarlarda hoş bir gezintiye çıkartıyor. Biz de Shang Palace’a gittik ve hem Çin Yeni Yılını kutladık hem geleneksel Çin lezzetlerini tattık. Böylece hem yeni yıla özel hem de genel menüde olan tatları deneme fırsatımız oldu.


Ben özellikle menüdeki yemeklerin isimlerini yazmak  isityorum çünkü hepsinin karşılığında bir uğur ve iyi dilek var. Bu çok hoşuma gitti.

Somon Lo Hei - İnce kıyılmış meyve ve sebzeli, tahin soslu Somon “sashimi” (Hayatınızdaki bereket)
Jumbo karidesli Çin mantısı çorbası (Kırmızının uğuru)
Wok Tavada Pişirilmiş Istakoz ve Olağanüstü Suyu (Kırmızının uğuru
Tavada kızartılmış karabiber soslu dana fileto ve karamelize soğan dilimleri (İyi şeyler daha iyiye gitsin)
Çömlekte ağır ateşte pişirilmiş kuzu eti ve tofu (Yeni şeyler heyecan yaratır)
Barbekülenmiş tavuklu ve ince kesilmiş sebzelerle hazırlanmış pilav (Herkes için barış)
Derin yağda kızartılmış balık keki Patates püresi veya yumurta ile  (Dilekleriniz gerçekleşsin)



İlk kez denediğim Pekin Ördeği benim için farklı bir deneyim oldu. En çok ıstakoz, sebzelerle hazırlanmış tavuklu pilav ve somon sashimiyi sevdim. Ayrıca Lamian ustası Şef Guo’nun şovu da görülmeye değerdi. Shagri La’da çay servisinde de altı yaşından itibaren özel eğitim alan Çinli “Kung Fu Tea Master” Chen’in ilginç bir şovu varmış. Umarım bir gün onu da izlerim.

Ayrıca Shangri-La’nın Dim Sum yani çin mantısı menüsünü de deneyebilirsiniz. Hafta içi her gün öğlen servis ediliyor. Karidesli şeffaf Çin mantısı, uçan balık yumurtası ile servis edilen buharda pişirilmiş karidesli ve tavuklu Çin mantısı, buharda pişirilmiş sebzeli pirinç sarması, hurma püreli pirinç sarması gibi bir çok Dim Sum seçeneğinden dilediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. Bunu kesinlikle deneyeceğim! Bir de 7 farklı kategori altındaki 100’den fazla Çin çayının Lobby Lounge’da arp eşliğinde sunulduğunu duydum. Bunu da merak ediyorum.

Çin kültürünü ve geleneklerini aslına en uygun şekilde Shangri-La İstanbul’da bulabilirsiniz. Farklı deneyimler için uğrayın derim.

Adres:Sinanpaşa Mah. Hayrettin İskelesi Sok, No.1,Beşiktaş, İstanbul, 34353, Türkiye
Tel:(0212) 275 8888
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0