18 Mart 2015

Blog Yazarları Kansersiz Yaşam İçin Buluştu!


Kansersiz Yaşam Derneği 31 Mart 2015’de Zorlu Raffels Otel’de gerçekleştireceği AlışVeriş Yaşatır etkinliği öncesinde, sosyal medyada da etkin tanınmış blog yazarları ile bir araya geldi.

Kansersiz Yaşam Derneği ile bloggerları buluşturan yuvarlak masa toplantısında kendisi de bir kanser hastası olan Dida Kaymaz’ın kanserle mücadele hikayesi ve Kansersiz Yaşam Derneği’nin çalışmaları konuşuldu.

Kanser hastalarına destek olmak ve kanserin erken teşhisi ile tedavisinde toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan Kansersiz Yaşam Derneği, geliri kanser hastası çocukların tedavisine destek olmak üzere kullanılacak “Alışveriş Yaşatır” etkinliği öncesinde 17 Mart 2015 Salı günü İstanbul Sheraton Otel Quebbe Restoranda, ünlü blog yazarları ile bir araya geldi.

Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz’ın kanserle mücadele hikayesini paylaştığı ve Kansersiz Yaşam Derneği’nin çalışmalarını aktardığı toplantı ile Türkiye’nin kanser gerçeği ve toplumsal duyarlılık yaratmak için yapılması gerekenler ünlü blog yazarlarının dikkatine sunuldu ve yapılmakta olan çalışmalara gönüllü destekleri istendi.

Dida Kaymaz, Doktorların “6 ayın kaldı” dediğinden beri, tam 9 yıldır, kansere inat yaşıyor. Bir yandan da, Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı olarak kanserli hastalara umut aşılıyor. Şu an 37 yaşında olan Dida Kaymaz, 27 yaşından beri kanserle mücadele ediyor. Önce mide, ardından kolon ve akciğer kanserine yakalanan Dida Kaymaz’ın vücudundaki kanser hücreleri daha sonra karaciğer ve beynine sıçradı. Dida Kaymaz’a doktorların  6 ay ömür biçmesinin üzerinden tam 9 yıl geçti. Dida Kaymaz büyük oranda yendiği kanserle mücadelesine halen devam ediyor.

Kendisi gibi kanserli kişilere destek olmak, yaşadığı deneyimleri aktarmak üzere 2010 yılında Kansersiz Yaşam Derneği’ni kuran Dida Kaymaz profesyonel yaşama dönmek yerine tüm zamanını Kansersiz bir Türkiye yaratmak üzere toplumu bilinçlendirmeye, kanserli kişilere ve ailelere destek olmaya harcıyor. Kurulduğu günden beri çok önemli çalışmalara imza atan ve bir çok kanserli kişiye ve ailesine umut ışığı olan Dida Kaymaz, kanserle mücadele eden kişilere moral vermeye ve onlara yardım elini uzatarak bir umut olmaya çalışıyor.  
  
Kansersiz Yaşam Derneği (KAYD)  Türkiye’nin dört bir yanından kanser hastalarına el uzatırken, hastalıkları süresince ihtiyaçları olan moral ve eğitim konularında çalışmalar yapıyor. KAYD aynı zamanda yürüttüğü diğer faaliyetlerle sağlıklı insanların hastalıktan korunmaları konusunda farkındalıklarını arttırmaya, kansere neden olan yaşam ve beslenme koşulları hakkında toplumu bilinçlendirmeye çalışarak, kansersiz bir dünyanın oluşumuna katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kansersiz Yaşam Derneği, moral desteğe ihtiyaç duyan insanların yanında olmak, kanserin önlenmesi adına halkı bilinçlendirmek üzere konferanslar, sohbetler düzenliyor. Özellikle de yürütmekte olduğu GülümseSEN projesi ile kanser hastası çocuklarımızın yüzünde bir gülümseme yaratmak için düzenli hastane ziyaretleri gerçekleştiriyor. Çocuklara yönelik sosyal etkinlikler düzenliyor. Kanser hastalarına eğitim ve psikolojik destek vererek yaşam kalitelerini arttırmaya çalışıyor. Kanserle mücadelede multi disipliner yaklaşımın önemini vurgulamak üzere ulusal ve uluslararası konferanslara imza atmaya hazırlanıyor. Sağlık kurumlarının ihtiyaçlarını karşılıyor ve özellikle kamu hastanelerinde bulunan çocuk onkoloji servislerinin koşullarının iyileştirilmesine ve yenilemesine elinden geldiğince destek olmaya çalışıyor.

Kanserle İlgili İstatistikler

Dünya çapında her yıl 14.5 milyon yeni kanser vakası kayıtlara geçmektedir. Sadece 2012 yılında; dünya çapında 14.1 milyon yetişkinde kanser teşhisi yapılmıştır.
2012 yılında 8.2 milyon kişi kanserde hayatını kaybetmiştir. Tüm ülkelerde, her yıl %1 ile %2 oranında kanser vakalarında artış meydana gelmektedir.
Devlet İstatistik Enstitüsü’nün 2012 yılında yayınladığı rapora göre  Türkiye’de  453.700 kanser hastası bulunmaktadır. Yine aynı rapora göre 2012 yılında kanserden ölen kişi sayısı 79.844 olarak belirtilmiştir.
Sağlık bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de her yıl 145.000 yeni kanser tanısı konmaktadır.
Detaylı bilgi için Communications Hub:

Communications Hub Hakkında:

Communications Hub, iletişim sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren FM Data İletişim, Günebakan İletişim Danışmanlık, Nar PR, Pozitif PR, Prekare İletişim Dairesi, Team İletişim ve Danışmanlık, Time PR ve Workshop İstanbul adlı şirketlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir iletişim danışmanlık platformudur. Communications Hub bu projede, kansersiz bir toplum için çalışmalar yapan Kansersiz Yaşam Derneği’ne (KAYD) gönüllü iletişim danışmanlığı hizmeti vermektedir.
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0