15 Temmuz 2014

Porof Zihni Sinir'in Lezzet Projesi Deniz Önsel'den!




Herkese mutlu haftalar!
Bugüne eğlenceli ve hareketli bir mekanla başlayalım istedim. Zihni Sinir ve projelerini duymayan yoktur sanıyorum. Biz de geçen hafta Porof Zihni Sinir’e gittik. Mekanın kafesi sevgili Deniz Önsel ‘e emanet. Yurtdışında eğitimler alan Şef Deniz Önsel’in “lezzet üretmek” konusunda gerçek bir mahareti var. Bize de harika ikramlar hazırlamıştı.


Porof Zihni Sinir ve kafesi, Cihangir’de, Bo Sahne’nin hemen karşısında. Mekanda hem Zihni Sinir projeleri, ürünleri sergileniyor ve satılıyor hem de sevgili Deniz’in kafesi var. Çok keyifli, sıcak bir yer. 

Menü oldukça genişti, küçücük sandviçlerden, kurabiyelerden nasıl büyük lezzetler fışkırıyordu anlatamam. Özellikle mısır ekmeği üzerinde aoli soslu ton balığı ve domates soslu roastbeef ve krem peynirli mini sandviç muhteşemdi. Mısır ekmeğine aoli sos çok yakışmıştı. Tartlar ise tek kelimeyleharika, hatta Deniz’e bu tartların patentini almasını bile söyledim.  Antep fıstıklı bitter çikolatalı ve limonlu tartlar çok iyiydi ama en en çok bademli tart beni benden aldı. Kesinlikle denemelisiniz.
                               
Bu arada ev yapımı limonata ve beyaz çikolatalı dondurmalı soğuk kahve sıcaklarda serinlemek isteyenler için ideal. Ama Hardaliye denen bir karışım var ki  masadaki hemen herkesi etkisine aldı. Üzüm suyunun hardal tohumlarıyla harmanlanmasından elde edilen bu buzlu içecek mutlaka denenmeli.  Muhteşem!  

Şef Deniz, Zihni Sinir Kafeye hem ruhunu hem içtenliğini katmış, bir de üstüne mutfakta harikalar yaratmış. Bu şirin ve farklı mekanı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ellerine sağlık sevgili Deniz!
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

3 yorum

  1. Harika bir yer burası. Her fotoğraf ayrı dikkatimi çekti
    Mutlaka gitmeli :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir tanıtım oldu, isteyip de gidemediğim bir yer;)
    Umarım yolum düşer bir gün.

    YanıtlaSil

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0