10 Temmuz 2014

Karaköy Dem'lendi


İstanbul’un yeni cazibe merkezi Karaköy’de peş peşe açılan mekanlara yetişmek kolay değil. Biz de fırsat bulduğumuz her an yeni mekanları ziyaret etmeye çalışıyoruz.
Geçtiğimiz hafta sevgili Cem Karakuş ile çay tutkunlarının uğrak yeri olmaya başlayan Dem’e bir ziyaret gerçekleştirdik.
Yurtdışında örneklerini görüp neden biz de yapmayalım diyerek yola çıkan iki kuzen Eylül ve Ömer tarafından yaklaşık bir yıl once hayata geçirilen Dem, gerçek çay tiryakilerinin ve aromalı çay sevenlerin yeni mekanı. İstanbul’un çay evi dersek yanlış olmaz. 


Öncelikle mekanın dekorasyonuna bayıldığımı söylemeliyim. Çok zevkli ve sıcak dekore edilmiş bu tarihi binada kendinizi çok mutlu ve konforlu hissediyorsunuz. Ayrıca demliklerden bardaklara kadar her şey ince ince düşünülmüş, tamamen zevk ürünü. 


Gelelim çay mevzusuna. Çay için çok fazla seçenek var, diyelim ki kararsız kaldınız, çayınızı menüden seçemediniz. İşte o zaman 60 çeşit harmanın bulunduğu bir servis arabası geliyor ve içmek istediğiniz çaya koklayarak karar verebiliyorsunuz. Yani öyle bir çay içip kalkalım durumu yok, burada çay ciddi bir iş ve bu kültür gerektiği gibi yaşatılıyor. Çayı seven ve çayın öneminin farkında olan bir mekan, müşterisi de hem müdavim hem tiryaki.
Çaylar için tavsiye vermek zor. Çok çeşit var ve herkesin damak zevki farklı ne de olsa. Kokladığımız çayların aromaları o kadar hoştu ki ben bir çoğunu sevdim. Beyaz ve yeşil çay seçenekleriyle birlikte çay menüsündeki 18 numaralı  Huckleberry Friend favorim oldu. Yaban mersinini meyve ve krema ile tecrübe etmek isteyenler içmeliler. Gelenekselciler için siyah çayın üç çeşidi ve yeşil çayla siyah çay arasında bir tada sahip oolong çayı da menüde yerini almış. Oolongu denemek isteyenler süt buharı ile fermente edilen Milky’yi seçebilirler.
Çeşit çeşit çaylardan damak zevkinize uygun olanı bulduktan sonra çayın yanına mutlaka tatlı söylemelisiniz. Benim üç önerim olacak. Kesinlikle pişmaniyeli armut tatlısı bir numara. Şefimiz kırmızı erik sosu ile harikalar yaratmış. Mastika, damla sakızlı ve marmelatlı bir kek, biz bayıldık ve krep sevenler için kuru meyveli tatlı krep tavsiye ederim. Unutmadan! Masada sufleye tam puan verenlerin sayısı da az değildi.


Bu arada ben acıktım diyenler kahvaltı ve atıştırmalık seçeneklerini de değerlendirebilir.
Dem sıcak havalardan bunalanları ve bu havada çayı sıcak içemem diyenleri unutmamış, buzlu çayları da menüsüne eklemiş. Karadeniz’in özel çaylarından Tirebolu çayının ananas parçacıklarıyla buluştuğu tropik lezzet “Anastasia”, yaban mersinli Japon yeşil çayının taze şeftali dilimleriyle harmanlandığı “Beryl” ve Güney Afrika’nın ünlü Rooibos çayının çilek parçacıklarıyla beraber demlenmesiyle oluşan “Scarlet” ile Dem, her damak tadına uygun bir buzlu çay sunuyor.


Karaköy’e yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken bir mekan Dem. Ben çok sevdim. Çalışanların ilgisi de çok güzel. Dostluğu ve sohbeti çağrıştıran geleneksel kültürümüz çayı bir de Dem de deneyin derim.
İlgisi ve nezaketleri için başta Ömer Bey olmak üzere tüm ekibe teşekkürler.
Dem’i merak edenler için daha fazla bilgi burada. Yeni bir mekanda görüşmek üzere..


Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

4 yorum

  1. Çok güzel gözüküyor hakikaten :) Ama fiyatların uçuk olduğunu duymuştum. Bir de çalışanlar saçlarını toplasın :))))

    YanıtlaSil
  2. Fiyatlar kişiye göre yorumlanabilir elbette, saçlar içinse yorum yok, servis elemanları toplamasa da olur bence ama mutfak kısmı için önemli tabi, yorum için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Benim de çok sevdiğim bir mekan, yine bir blogger sayesinde keşfetmiştim de sonra iyice alıştım oraya çok sevimli sıcak bir yer :)

    YanıtlaSil

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0