4 Ocak 2015

Suşi'de "Foodgasm"ın Karşılığı: İnari Sushi Omakase!

 
Japon Mutfağı ve Suşi düşkünlerinin çok iyi bildiği adreslerden İnari Sushi&Omakase'yi geçtiğimiz haftalarda ziyaret ettik. Suşi'nin en iyi adreslerinden denirken bir de isim telaffuz ediliyor, o da hem İnari'nin şefi hem ortağı Barlas Günebak. Ününü duymuş ama henüz kendisiyle tanışmamıştım. Karşımda bu kadar genç birini görünce açıkçası çok şaşırdım. Gece boyunca elleriyle hazırladığı muhteşem suşileri yedikçe şaşkınlığım daha da arttı. Tebrikler Barlas Günebak!
 
 
İnari, Kuruçeşme'de, Arşipel Balık Lokantasının alt katında yer alıyor. Sade ve otantik dekorasyonu hoşuma gitti. Peki neler tattık neleri denedik, ondan bahsedelim.
 
 
Açılışı klasik olarak Usuzukuri ve Tataki ile yaptık. Barbun Usuzukuri kırmızı kaya barbununun kimchi yağı ve deniz tuzu ile sunumuyla geldi. Katsuo Tataki ise çok kısa süre yüksek ateşte tutularak yosun, taze soğan ve zencefil ile harmanlanan palamuttu. Ve bir klasik Shake Carpaccio. Somonun ince dilimleri arasına armut konmuş ve  üzerine sanbazu sos portakal yağı, nane yaprakları wasabi tobiko ve kırmızı soğan parçacıkları eklenmişti. Çok beğendim. İnarivice ve Lüfer (Blue Fish) Carpaccio ise yine beğendiklerimdendi.
 
 
Suşi ve Japon mutfağı kültürüne hakim olan herkes dışında Japon Mutfağı için genel bir "çiğ balık yeme" yakıştırması yapılıyor. Ben her seferinde bu ayrımı yapmaya ve açıklamaya çalışıyorum. Lafı gelmişken burada da söylemekte fayda var. Az önceki yemekler hemen hemen çiğ balıklar. Soslarla farklı yorumlar katılıyor ve servis ediliyor. Kabul etmek gerekir ki bizim damak zevkimizden ya da alıştığımız kültürden farklı yemekler. Ben her zaman suşi ve nigiriyi kendime daha yakın buldum ve bir tercih yapmam istense önceliği suşiye veririm :)
 
Bir çok yerde suşi deneyimlemiş biri olarak o akşam İnari'de yediğim suşiler için "muhteşem" yorumu yapıyorum. Hem çok zengin bir menüsü var hem de inanılmaz lezzetliler.
  
 
Masadaki hemen herkesin bayıldığı bir lezzet vardı ki sırrını çözmeye çalıştık ve evde nasıl yapabileceğimizi bile düşündük. Bahsettiğimiz lezzet "Corn Kakiage". Öğrendiğimize göre Kakiage stilinde tempura yapılmış taze süt mısırı shichimi (yedi çeşit japon baharatı) deniz tuzu ve white truffle aioli sos ile sunulan bir atıştırmalıkmış. Şimdi kocaman bir tabak olsa anında biterdi!Şefimiz karides severleri de mutlu etti ve tanıdık tat karidesi farklı bir yorumla buluşturdu. Ebi Chili'yi de çok sevdik. Yine çok severek yediğim bir başka lezzet Crazy Train'di. Gouchujang sosu ile karıştırılan somon parçacıkları ve japon ekmek kırıntısı çıtırları avakado ile kaplanıyor ve unagi sos dökerek servis ediliyor. Gerçekten çok iyiydi. Sanırım ben avakadolu her şeyi seviyorum :)
 
Gelelim Maki Roll'lere. Bu konuda sorular geliyor. En güzeli şu ya da bu demek mümkün değil çünkü hem kişinin damak zevkine göre değişiyor hem bir çok restoranda farklı yorum katılmış oluyor bu nedenle en iyisi menüdeki detayları incelemek ve sevdiğiniz ürünlerin olduğu (örneğin somon, avakado, yılan balığı gibi) ona göre sipariş vermek. Türkiye'de çok pahalı yediğimiz için suşide isabet önemli :)
 
Siz gittiğinizde hem menüden hem şeften yardım alabileceksiniz o yüzden burada hepsini yazmayarak bir kaç roll ve içeriğinden bahsetmek istiyorum. Zaten o akşam yediklerimizin hepsini yazmak istesem bir kaç post daha yazmam gerekir :)

 
 Deep Purple Roll: Somon ,salatalık,sote shitake ve istiridye mantantarı,üstü pancar dilimleri kaplı ve üzerine türf yağlı pancar püresi.
Ichigo Roll: Acı ton balığı,salatalık üzeri çilek dilimleri  wasabi tobiko ve balsamic soy reduction sos.
Yamagata Roll: Tempura karides,avakado üzeri yüksek ateşde kısa süre tutulmuş ince bonfile dilimleri kırmızı tayland körili kanrıbahar püresi ve kapari, maydonoz tempura çıtırları.
Hakojin Roll: Izgara yılan balığını tempura olarak daha sonra kızartıp,mango üzeri deniz tarağı kaplı spıcy mayonez,unagi sos,pancar chipsi.
Biguban Roll: Spicy surimi yengeç, patlayan şeker,avakado,salatalık dışı yuzu aramalı uçan balık yumurtası.
Kiiro Hana Roll: Tempura karides,avakado,dışını soya kağdı ile sarıyoruz üzerene türüf mayonez ve patates Çıtırları.
 
Ve gecenin yıldızı Foie Gras Nigiri! Yedikten sonra Şef Barlas'ı alkışladığımız doğrudur!
Izgara kaz ciğeri özel bir karamel sos ile servis ediliyor. Abartmıyorum hayatımda bu kadar muhteşem bir şeyi çok az yemişimdir. Kesinlikle "Foodgasm" sözcüğünün tam karşılığını veren bir nigiriydi!
 
Bu lezzetin üzerine artık daha fazla anlatmak gerçekten gereksiz geliyor :)
İnari'ye gidin ve Şef Barlas'tan sizin için bir şeyler hazırlamasını isteyin. Emin olun bunu büyük bir zevkle yapacaktır. Zaten işini bu kadar severek yapan birinin elinden vasat bir şey yemek mümkün olmayacak.
 
O gece blogger arkadaşlarım  Cem Karakuş, Guru Kafa Burak, Kukla Süreyya, Hülya Mutfakta, Mösyö Şokola, Sheldon Heyes, Sezen Türker, Elvin Levinler ile çok keyifli ve lezzetli saatler geçirdik. Başta Şefimiz Barlas Günebak olmak üzere nazik daveti ve misafirperverliği için Nazlı Hanım'a ve buluşmamıza önayak olan Sevgili Ersu'ya çok teşekkürler!
 
Suşi'de yeni istikametim İnari'dir efenim. Afiyet olsun!
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0