14 Ocak 2015

Mama Shelter'da Eğlenceli ve Leziz Keşifler: Mama Sizi Seviyor!


Mama Shelter İstanbul’a ilk ziyaretimizin sebebi yeni yıl menüsünü denemek ve Mama’yı tanımaktı. Yaklaşık iki yıl önce açılan mekan aslında bir otel olmakla birlikte eğlenceli ve şık bir restoran ve bar olarak da yeni bir cazibe merkezi haline geliyor. Bu hafta sonu davetli olduğumuz Jazz Brunch sonrası ise anladım ki keyifli etkinliklere ve farklı buluşmalara ev sahipliği yapacak. Üstelik kaliteli ve farklı canlı müzik sevenlerin de gözdesi olacağı kesin.

İlk ziyaretimiz Mama Shelter’ın yılbaşı menüsünü denemek içindi. Bu menüde hem o geceye özel yemekler hem restoran menüsünde her zaman bulabileceğiniz tatlar vardı. Mama Shelter farklı bir çok lezzeti sunmak için menüsünü sık sık yeniliyor.
Zengin bir yemek ve içki menüsü olan Mama’nın yılbaşı için hazırladığı menüde sadece o geceye özel lezzetler dışında menüde rutin olarak yer alan yemekler de bulunuyordu. Yılbaşını geçtiğimiz için ben yemeklerden en beğendiklerimi ve tavsiye etmek istediklerimi yazmayı düşündüm.

Rokalı yer elması çorbası masadaki hemen herkesi henüz gecenin başında adeta büyüledi. Hem lezzetli hem mideyi rahatlatan bir çorbaydı. Daha sonra gelen patates ve çeri domatesten oluşan tatin ve son zamanların trend lezzeti kinoa ile yapılan mücver ve nar ekşili salata favorilerim arasına girdi. Son zamanlarda kinoalı her şeyi zevkle yiyorum hatta evde denemek için hazırlıktayım :)

Ana yemek iki seçenekten oluşuyordu, limon püresi ile harika bir uyum yakalayan Levrek ile kırmızı et sevenleri çok mutlu eden Bonfile. Ben her ikisini de test edip bayıldım.
Yine restoran menüsünde yer alan Fish&Chips hem doyurucu hem lezzetliydi. Bir sonraki akşam yemeğimde tekrar yemek istiyorum :)


Gecenin en sevdiğim kısımlarından biri de kokteyllerdi. Her damak zevkine göre alternatifler var. Benim favorilerim Mama’s Blue ve African Sky oldu. Siz de Mama’nın barına yaklaşıp istediğiniz bir kokteyli söyleyerek gecenin keyfini çıkartabilirsiniz. Bu arada Mama’da canlı müzik olayını çok sevdim. Özel performanslar için sosyal medya hesaplarını takip etmenizi öneririm.

Ve kapanış! Tatlılar.. Yılbaşı menüsünde Çikolatalı mouse ve Böğürtlenli meringue vardı, hem hafif hem lezizdi. Normal menüden Paris-brest favorim oldu. Meyveli ve kremalı tatları sevenler için iyi bir seçim olacaktır.
Yemekler o kadar güzeldi ki ortamdan bahsetmeyi atlamışım. Mama çok şık ve çok hoş dekore edilmiş. Rahat rahat takılabileceğiniz bir de barı var. Canlı müzik olduğu zamanlar ortam çok eğlenceli oluyor. Biz bunu swing partisinde denedik ve onayladık. Yazın açılacağını haber aldığımız roofun manzarası ise muhteşem.
Bu hafta katıldığımız Jazz Brunch ve swing partisinin ayrıntıları da bir kaç gün içinde blogda olacak. Ayrıca önümüzdeki günlerde gerçekleşecek etkinliklerin de programını paylaşıyor olacağım.
Ev sahipliği için Mama Shelter İstanbul’a ve sevgili İdil’e teşekkürler. Hem kaliteli hem eğlenceli bir mekan Mama, sevdiğiniz insanları alıp gelin ve keyfini çıkarın.
Mama loves you!
   
                                                   (bu da çalışan bloggerların perde arkası)
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0