19 Ocak 2015

Lezzetin Enfes Manzarayla Buluşması: Divan Brasserie Bebek


Bebek’teki Divan deyince sizin de aklınıza sadece iştah açan ve şık pastalar geliyorsa bu yazıyı okumanızı öneririm. Çünkü geçtiğimiz hafta davetli olduğumuz Divan Brasserie Bebek’in pastane gibi görünen ama aslında muhteşem bir manzaraya ve lezzetli bir menüye sahip çok hoş bir mekan olduğunu keşfettik. Daha önce ziyaret etmiş olan arkadaşlarımla birlikte benim gibi sadece pasta alıp çıkan ve dolayısıyla aşağı kattaki mekandan bihaber olan blogger arkadaşlarımla güzel bir akşam geçirdik.
Daha önce yine bir etkinlikte Divan Brasserie Beyoğlu’na gitmiş ve deneyimlerimi yazmıştım. Okumak isteyenler buradan ulaşabilirler. Bu buluşma da yine çok keyifli geçti. Divan kalitesini ve leziz menüsünü bir kere daha deneyimledik.



Skalite 2011 En İyi Restoran Ödülü sahibi Divan Brasserie Bebek Türk ve dünya mutfağından geleneksel ve modern lezzetler sunuyor.
Öncelikle balkabağı sevenlere bir müjdem var. Divan balkabaklı reçeteleri misafirleriyle buluşturuyor. Biz hem çorbayı hem Balkabaklı Panna Cotta’yı denedik ve çok beğendik. Özellikle Fırınlanmış Balkabağı Çorbası hem şık sunumu hem lezzetiyle gönlümüzü fethetti.

Başlangıçlarda son zamanların hem lezzet hem görsel olarak en uyumlu çifti Keçi Peyniri ve Pancar, Dana Carpaccio, Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması ve son zamanlardaki favorim ve bayılarak yediğim Kinoa Salatası vardı. Kinoa salatasının içinde yer alan avakado ve kaju ayrı bir lezzet katmıştı. Yine Balkabaklı Kiş Lorraine'i ilk defa denedim ve beğendim.


Ana yemek seçeneklerimizde Ağır Ateşte Dana Kürek, Calamarata, Tavuk Şnitzel ve Bonfile Dilimleri vardı. Dana Kürek çok uzun sure pişen inanılmaz lezzetli bir et, daha önce yediğimde de çok beğenmiştim. Calamarata yemeyi sabırsızlıkla beklediğim bir yemekti çünkü hem makarnayı hem deniz ürünlerini seven biri olarak daha önce de favorim olmuştu. Bonfile ise fırınlanmış taze patates, roka, çıtır yufkai parmesan peyniri ve balzamik sos ile servis edildi. Ve Tavuk Şnitzel! Tek kelimeyle efsane! Yediğim en güzel Şnitzel dersem abartmış olmam. Mutlaka denemelisiniz.



Bu güzel akşamın kapanışını harika tatlılarla yaptık. Hemen favorimi söyleyeyim. Balkabaklı Panna Cotta! Bu iki lezzeti buluşturmayı kim akıl ettiyse cennete gitsin :) Bence akşamın diğer yıldızları tartlardı. Tart hamurunun iyi oluşu tatlıların öne çıkmasını sağladı bence.  Tiramisu ve Trileçe’nin de hakkını yiyemem. Genel olara tatlı menüsü benden tam not aldı diyebilirim.
Hem ambiansı hem kalitesi hem de enfes tatlarıyla biz Divan’ı bir kez daha sevdik. Eğer Divan Brasserie Bebek’e daha önce gitmemiş olan varsa ister hoş bir akşam yemeği isterse güzel manzara eşliğinde içkisini içmek için mutlaka uğrasın derim.
Nazik davetleri için Seçil Hanım’a ve güler yüzlü Divan Brasserie Bebek çalışanlarına tekrar teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir akşamdı.
Adres: Cevdet Paşa Caddesi No: 28/A Bebek İstanbul
Telefon: 0212 263 29 73
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0