18 Aralık 2014

Istanbul International A Cappella Choir'dan Keyifli Bir Konser!


Dün akşam İtalyan Kültür Merkezi'nde keyifli mi keyifli bir konserdeydim. Sevgili arkadaşlarım Ersu ve Sheldon'ın davetlisi olarak orada bulundum. Yeni yılın coşkusunu noel şarkılarıyla yaşadık. Amatör ruhla ve bir proje olarak başlayan bu güzel oluşumu biraz daha detaylı anlatalım.

Brezilyalı diplomat, Suriyeli müzisyen, Amerikalı anaokulu öğretmeni, Rus öğrenci, Avustralyalı gazeteci, Türk anne ve daha birçok farklı amatör müzisyenin bir araya gelmesiyle oluşan bu eklektik koro sadece seslerini kullanarak dünyaya güçlü bir mesaj vermeye çalışıyor.

İtalyan müzisyen Martina Pavone’nin sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan IIACC, Circolo Roma Derneği’nin desteğiyle tam 1 yıl önce hayata geçti. Bu eşsiz proje İstanbul’da yaşayan yabancıların birbirleriyle ve Türklerle daha sağlıklı kaynaşabilmesi ve yeni dostlukların oluşabilmesi için sesi bir araç olarak kullanıyor.
IIACC’nin temsil ettiği ülkeler – Italya, Türkiye, Avustralya, Rusya, ABD, Brezilya, İran, Fransa, İsveç, Suriye, Kırgızistan ve Almanya.

Maisa, Suriye’den İstanbul’a göç etmiş muhteşem bir ses… IIACC’yi anlatırken bir korodan çok daha büyük ve önemli bir oluşum olduğunu belirtiyor.

Gülümseyebileceğiniz, karşılıksız destek bulabileceğiniz, şarkı söyleyip hayatın her şeye ragmen devam ettiğini hissedebileceğiniz bir yer burası. Ben arkadaşlarıma sadece bir ses veriyorum, onlarsa hayata tutunabilmem, yeniden yaşayabilmem için gerekli tüm harmoniyi bana geri veriyorlar. Ne de olsa hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için değil mi?”

 

Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0