6 Ekim 2024

Kurtaran Ev


Selamlar,

Bir kaç hafta önce çalışmalarını sosyal medyada yakından takip ettiğimiz, sokaktan ve barınaklardan kurtarılan canlarımızın misler gibi bakıldığı, sahiplendirmelerin yapıldığı Kurtaran Ev'deydik. 



Gönüllüleri ve ziyaretçileri ile hiç yalnız kalmayan, yüzlerce canımıza yuva olan bir dernek Kurtaran Ev. Bir arkadaşımızın köpek sahiplenmesi ile haberdar olduğum en son da Sertab Erener'in konserine konuk olduklarında iyice radarıma giren bir dernekti.


Malum katliam yasasının geçmesi sonrası da çok fazla üzücü şey yaşandı, söylemesi bile zor ama uyutulması istenen canlarımız için bu dönemde daha duyarlı ve fedakar olmalıyız. Biz de uzun zamandır eşimle ziyaret etmek istiyorduk. 


Kurtaran Ev derneği bakım, tedavi, kısırlaştırma, sahiplendirme faaliyetlerini Arnavutköy/ Yeşilyurt köyünde çok büyük bir arazi üzerine kurulu bir yaşam alanında sürdürüyor. Yüzlerce yavru, yetişkin veya hasta köpeğin bakımından beslenmesine ve yuvalandırılmasına kadar her şeyiyle ilgilenen çalışan ve gönüllüler var. 



İçeri girdiğimiz andan itibaren sevgisini sonuna kadar gösteren can dostlarımızla harika bir gün geçirdik. Günün sonunda tatlı bir yorgunluk vardı ve ziyaretimizin üzerimizde bıraktığı duygusal etkisi uzun bir süre geçmedi. Hepsini çok sevdim ve hemen bağlandım.  Çok istediğimiz halde iki kedimizin olması nedeniyle sahiplenemediğimiz canlar için çok üzüldüm, umarım en kısa zamanda şartlarımız olgunlaştığında bizim de sahiplenme şansımız olur.




pamuk gibi bir koca oğlan

Sahiplenemesek de yapabileceğimiz şeyler vardı elbette. Mama bağışlamak, ihtiyaçları olan malzemeleri götürmek veya internet üzerinden (hepsiburada.com) sipariş vermek, bağış yapmak. Sayıca bu kadar çok olan canların ihtiyaçlarını karşılamak hiç kolay değil. Maddi manevi her şekilde yanlarında olmak harika bir his. Gönüllü olarak çalışan güzel yürekli insanların yaptıkları yanında bizim yaptıklarımızın lafı bile olmaz.

Bu arada sadece köpeklerin değil kedilerin de misler gibi bakıldığı ayrı bir yaşam alanı var Beşiktaş'ta :) Yine site üzerinden kedi sahiplenebilirsiniz (kediler muhteşem varlıklar :))


benim de bir sahiplendirme ilanına katkım oldu, ne mutlu!

Eğer siz de Kurtaran Evi ziyaret etmek, mama ve malzeme yardımında bulunmak isterseniz aşağıya bir takım bilgiler bırakacağım. Sahiplenme, gönüllü olma, geçici yuva olma ve kurumsal etkinlikler için de yine site üzerinden bilgilere ulaşabiliyorsunuz.


Web sitesi: Kurtaran Ev Derneği

E-mail: iletisim@kurtaranev.org

Instagram: kurtaranev

Adres: Kurtaran Ev Çiftliği Yeşilbayır Cad, Yeşilbayır Mah,
No: 20, Yeşilbayır Arnavutköy/İstanbul

Not: Ziyarete giderken ödül maması götürmeyi unutmayın, bayılıyorlar :)


kalbimi çalan "cesur" çocuk umarım yollarımız yine kesişir



Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

1 comments

  1. Çok güzel anlatmışsınız yüreğinize sağlık, sayenizde öğrendik Kurtaran evi, biz de gitmek içine can atıyoruz. İstanbul a geldiğimizde ilk işimiz canları ziyaret etmek olacak. Teşekkürler ❤️❤️❤️

    YanıtlaSil

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0