30 Haziran 2024

Baba Sahne'de Bir Güzel Oyun Daha!


Merhabalar, nasılsınız?

Tiyatro sever misiniz? Sevilmez mi ama değil mi? Hele de iyi bir yazardan güzel bir uyarlama yapıldıysa, iyi de oynandıysa oh, mis.

İşte biz bu hafta tam da "masal gibiydi" dediğimiz bir oyun izledik müdavimi olduğumuz Moda'daki Baba Sahne'de. "Aşk Hikayen  Düşmüş"

Oyundan bahsetmeden önce biraz Baba Sahne'den bahsetmek isterim. Baba Sahne, Şevket Çoruh tarafından 2017 yılında açıldı, ki kendisi de benim nazarımda "baba" bir oyuncudur. Neden "baba" diye sorarsanız kendisi şöyle söylemiş, "kendimizi yetim hissetmemek için". Ne güzel söylemiş.



Şu ana kadar Baba Sahne'de bir çok oyun izledim ve hepsini çok beğendim. Hiç "vasat" veya "olmamış" dediğim bir oyuna rastlamadım. Özellikle Günay Karacaoğlu, Şevket Çoruh ve Ozan Güven'i izlemek çok keyifliydi.

Don Kişot'um Ben
Bir Baba Hamlet
Aşk Ölsün
Basit Bir Ev Kazası
Taxim
39 Buçuk Basamak
Aşk Hikayen Düşmüş, izlediğim bazı oyunlardı ve hepsini izlemenizi öneririm tabi bazıları hala oynanmıyor ama yakaladığınızda kaçırmayın derim. Bir Baba Hamlet en efsanesi bence. Bir önce izlediğimiz 39 Buçuk Basamak ise yüksek temposu harika oyuncu performansları ile hala aklımızda.

                                            

        Salonun adı büyük usta "Savaş Dinçel" in adını taşıyor ve salona inerken sizi kendisi karşılıyor :)

Gelelim bu hafta izlediğimiz Tiyatro Hayali'nin "Aşk Hikayen Düşmüş" isimli oyununa.

Oyun Ayça Koyunoğlu ve Fatih Koyunoğlu tarafından oynanıyor. Bence oyundaki müthiş uyumun ve enerjinin bir açıklaması var, gerçek hayatta partner olmalarının yanı sıra harika iki oyuncu olmaları. Oyuncuların rolden role girerek ruh eşlerini aradığı oyun, Albatros kuşlarıyla başlayıp oyun boyunca kendinize sorular sorduğunuz, zaman zaman hüzünlenip zaman zaman kahkaha attığınız bir duygu seliyle devam ediyor. 

Oyun bittiğinde yüzümüzde büyük bir gülümseme vardı. İçeride bize harika bir masal anlatılmıştı hatta yaşatılmıştı ve bu duygularla evimize döndük.

Oyun broşüründe yazan bir cümle çok hoşuma gitti;

"Dünyanın herhangi bir yerinde, sizin de bir ruh eşiniz varsa ve farkında olmadan aynı oyunu oynuyorsanız, gökyüzüne bakınca aynı şeyleri görüyorsanız, tüm karmaşanın ortasında durduğunuz o anda birbirinizi hissediyorsanız...

Ceplerinizi kontrol edin, aşk hikayeniz düşmüş olabilir."


*Fotoğraf alıntıdır.


Ahmet Sami Özbudak'ın yazdığı oyunu Emah Eren yönetiyor. Rana ve Selçuk Alagöz'ün müziklerini tekrar dinlemek de çok güzeldi. Emeği geçen herkesin eline sağlık!

Baba Sahne;
Caferağa Mah. Bahariye Cad. Sakızgülü Sokak No:31/37 Moda Kadıköy

Şimdiden iyi seyirler!






 

Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

2 comments

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0