20 Mayıs 2018

Çay Festivali


Uluslararası İstanbul Çay Festivali'nin ikincisi bu sene 5-6 Mayıs tarihlerinde Santral İstanbul'da gerçekleşti. Biz de eşimle birlikte kahve severler olarak, acaba çay tiryakisi de olabilir miyiz düşüncesiyle festivalin ilk gününe iştirak ettik.


Çay piyasasının önde gelen isimleri, çaya eşlik eden yan ürünler, atıştırmalıklar ve kahve festivalinde iyi iş yaptık bir de çay festivalini deneyelim diyen markalar standlarında misafirlerini ağırladılar. Biz de keyifle davetlere icabet ettik, bilumum çayın, çaya benzeyen içeceğin ve kekin kurabiyenin tadına baktık. Farklı yerlerden hatta yurt dışından gelen çaylar vardı, onları denedik, tadımlar yaptık, firma yetkilileri ve girişimcilerle tanışıp çay hakkında daha fazla bilgi sahibi olduk. Tarifler aldık. Katılmadık ama work shopların olduğunu gördük.




Oldukça keyifli bir gün geçirdik. Tabii ister istemez kahve festivaliyle karşılaştırıyor insan. Daha az kalabalık ve ziyaretçi profilinin daha farklı olduğunu tahmin edersiniz. Mesela standlardaki ikramları avuçlayan yurdum insanı daha fazlaydı. Kahve festivalindeki clubber hava yerini horona bırakmıştı. Yine de keyifli ve özellikle büyük çay markalarının önemsediği ve özen gösterdiği bir festival olmuştu. Zamanla daha organize, geri dönüşümü daha faydalı bir etkinlik olacağını sanıyorum.









Ben özellikle Doğadan, Arçelik, Lipton ve Balparmak ekiplerini tebrik ediyorum. Hem ilgi hem ikram açısından başarılıydılar. Starbucks da Teavana'sını tanıtmak için güzel bir stand yapmıştı.
Sonuç olarak çay severlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir festivaldi. Ortam gayet sıcak ve samimiydi. Seneye yine geleceğiz.


Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0