10 Şubat 2013

Spielberg'den Obama'ya selam: Lincoln

Merhaba,

Dün merakla beklediğim Lincoln filmini izledim. Merakla beklediğim diyorum çünkü hem bir Spielberg filmi olması hem de hakkında çıkan oscar adayı haberlerinden dolayı konu çok ilgimi çekmese de izlemek istemiştim. Konu malum, ABD Başkanı Abraham Lincoln'un köleliği kaldırmak amacıyla anayasayı değiştirme çabaları ve bu minvalde yaşananlar..
Öncelikle hafta sonu eğlenceli bir film izleyelim diyen alışveriş merkezi insanını açmayacak bir film. Meraklılarına hitap eden,ağır ilerleyen ve biraz kasvetli bu film sizi biraz sıkabilir. Çünkü nihayetinde bir savaş ve politika filmi. Ancak Lincoln gibi değişik bir liderin konu edilmesi filmi daha çekici hale getiriyor. Bununla birlikte siyahilerin değişen kaderini de izliyorsunuz.
Ben filmi beğendim ancak biraz ağır ve yer yer sıkıcı olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Film oscar alamayabilir ancak Lincoln'u oynayan Daniel Day Lewis’in oscar için çok güçlü bir aday olduğunu hatta büyük bir sürpriz olmazsa kesinlikle ödül alacağını söyleyebilirim. Bununla birlikte Tommy Lee Jones'un ağırbaşlı oyunculuğunu da es geçmemek gerekiyor.
Film alıştığımız büyük ve gösterişli bir Spielberg filmi olmadığı gibi filmden çok belgesel izlenimi veren ve başkan Obama'ya da küçük jest ve göndermeler yapan bir yapım. En heyecanlı sahne ise oylama sahnesi.
Meraklıları için kaçırılmaması gereken bir film,en azından oyunculuklar görülmeye değer.
İyi seyirler..
Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

1 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0