7 Mayıs 2015

Nişantaşı’nın Yeni Keyif Noktası: St. Regis İstanbul!


İstanbul’da artık her gün her semtte onlarca mekan açılıyor. İster işimin bir parçası olsun , ister eş dost için yer araştırıyor olayım artık yeni yerleri keşfetmek için büyük bir merak ve istek içerisindeyim. Mekan hafızama yüklediğim yerlerden bazıları yavaş yavaş siliniyor bazıları yerini daha da sağlamlaştırıyor. Gitmekten mutlu olduğunuz ve vakit geçirirken sizi kelimenin tam anlamıyla “germeyen” yerler artık ikinci eviniz oluyor. Çünkü artık yemek yediğimiz ya da sadece bir kahve içmek için bile uğradığımız yerlerde evimizin konforunu ve elbette iyi hizmeti arıyoruz.  Sizi bilmem ama ben gün geçtikçe bu konuda daha bilinçlendiğimizi ve biraz da artan mekan sayısının bizi bilinçlendirdiğini dolayısıyla doğru seçimlere yönelttiğini düşünüyorum. İşte bu yüzden ben keşfettikçe sizinle de paylaşıyorum.



Bahsetmek istediğim mekan son zamanlarda Nişantaşı’nın en gözde yerlerinden biri haline geldi. Formül çok basit; şık ve rahat bir ortam, kaliteli hizmet!

St.Regis Otel ve bünyesindeki Spago Restaurant ile St. Regis Brasserie’den bahsediyorum. Bu kadar kısa zamanda bu iki mekanın yakaladığı başarıyı gözlemlemek çok hoş. Her saat başı bir mekan açıldığını ve bunların bir çoğunun bir iki sene içinde piyasadan silindiğini gördükten sonra “gerçekten iyi” mekanların devam etmesini daha çok ister hale geldim.




St.Regis İstanbul’a ilk ziyaretimiz Spago’nun 2 Michelin yıldızlı, dünyaca ünlü şefi Wolfgang Puck’ın daveti üzerine oldu. Kendisi nezaket göstererek blog yazarlarıyla bir araya gelmek istediğini iletmişti ve biz de kendisiyle keyifli bir akşam geçirmiştik. Spago’nun ve dolayısıyla Wolfgang Puck’ın İstanbul’a yepyeni bir lezzet kültürü getirdiğini henüz ilk ziyaretimizde gözlemledik ve çok mutlu olduk. Spago St. Regis’in terasında bulunuyor, manzarası ve atmosferi çok hoş.

Dünya mutfağından lezzetleri tadabileceğiniz, harika kokteyllerini yudumlayabileceğiniz, arkadaşlarınızla gidip keyifle sohbet edebileceğiniz şık ve rahat bir mekan. Kokteyller ve tatlılar o kadar başarılıydı ki sonraki günlerde de mekanı ziyaret etmekten kendimizi alamadık.





Başka bir gün de otelin girişindeki St. Regis Brasserie’yi deneyimledik. Daha şimdiden sağlam bir müşteri profili oluşmuş, havaların güzelleşmesiyle birlikte daha da hareketleneceğe benziyor, umarım ileriki günlerde yer bulabiliriz:)



Spago’nun menüsü gibi Brasserie’nin de muazzam bir menüsü var. Hemen favorilerimden bir menü oluşturabilirim;

Kinoa Salatası
Ravioli
Kuzu İncik
Pavlova

Hepsi St. Regis İstanbul’un Executive Şefi Gürcan Gülmez’in ellerinden çıkıyor ve muhteşemler. Bartenderların hazırladığı leziz kokteylleri de unutmamak gerek.



Yaz günlerinde keyfini daha da çıkarabileceğimiz mekanların olması bizi şimdiden mutlu ediyor. Arkadaşlarla buluşmalar, küçük kutlamalar ya da sadece canınız çektiği için kokteyl içmeye gidebileceğiniz, en önemlisi hem rahat edip hem kaliteli hizmet alabileceğiniz Nişantaşı’nın bu yeni noktasını şiddetle öneriyorum. Keyifli günler!


Adres: Mim Kemal Öke Cad No 35 Nişantaşı Şişli
Telefon:  0212 3680000
http://www.thestregisistanbul.com/

Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0