29 Eylül 2024

İstanbul Sanat ve Haliç Tersanesi


Selamlar,

Hem ilk açıldığında hem de geçen ay tekrar ziyaret ettiğimiz Haliç Tersane'sinden bahsetmek istiyorum bugün.


Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455 yılında açılan dünyanın en eski ve aktif durumda olan tersanesi (Tersane-i Amire),  Haliç Tersanesi İbb Miras çalışmaları kapsamında harika bir sanat merkezine dönüşerek İstanbullularla buluştu. İstanbul Sanat'a ev sahipliği yapan bu tarihi yapının içinde yer alan değerli sanat koleksiyonları, "Ah Güzel İstanbul" sergisi ile açılışını yapmıştı.




Fahrelnissa Zeid




Nuri İyem

Gentile Bellini’nin atölyesinde resmedilen Fatih Sultan Mehmet’in portresi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Koleksiyonu, Ulaş Değirmenci Koleksiyonu, Mustafa Taviloğlu Koleksiyonu, Merey Koleksiyonu, İyem Koleksiyonu, Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu, Meir Dalva Koleksiyonu, Lale-Cengiz Akıncı Koleksiyonu ve Bilge Koleksiyonu’nun da yer aldığı, sanat dünyasının önde gelen koleksiyonlarını görme şansımız olmuştu. 

Sergi 3 Eylüle kadar devam edecekti dolayısıyla ben bu yazıyı biraz geç yazıyorum ama Eylül ayı sonrasında farklı eserlerin geleceği haberini aldığımız için de tekrar ziyaret planı yaptık. Sanat müzesi bölümünde Nuri İyem, İbrahim Çallı, Abdülmecid Efendi, Fahrelnissa Zeid, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Fikret Otyam, Selma Gürbüz, Avni Lifij gibi bir çok ünlü sanatçının eserleri yer alıyor. 

Çağdaş sanat eserlerinin  yer aldığı bir başka büyük salondan bazı resimler de ekliyorum. Hizmette sınır yok gördüğünüz gibi.




Nasip İyem


Objektiflere poz veren bir sanatsever :)




Mesaj alındı





Haliç tersane yerleşkesinin içinde kitapçı, restoran/kafe ile müze mağazası ve etkinlik alanları yer alıyor. Her daim ziyaret edilmesi gereken çok güzel bir mekan olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ederim. 


Hayranı olduğum İbrahim Çallı'nın Portre (Makbule Kara) isimli eseri

Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 comments

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0