23 Ocak 2018

Erhan Cihangiroğlu'nun "Ruh İzi" Sergisi Açıldı


Yurt içinde ve yurt dışında bir çok karma sergiye katılan ve Ruh İzi isimli dördüncü kişisel sergisini açan Erhan Cihangiroğlu, hem çok sevilen hem yeni eserlerini bizlerle buluşturdu.


Eserlerine hayranlık duyduğum, çok farklı çizgide bir sanatçı. Tekniği, ifadesi ve renkleriyle bakmaya doyamadığım resimler yapıyor. Sergi haberini alır almaz çok mutlu oldum ve açılışa koşa koşa gittim. Hem de çok sevdiğim arkadaşım Hatiç Durak'la da (bayıldığım Kafasız Kadınlar'ın yaratıcısı) buluştuk.


Erhan, "Ruh İzi" için şunları söylüyor ;


Resimlerimi yaparken referansım; duygusal hafızamın parçaları anlık örüntülerdir.

Süreç içerisinde parçalar birleşip bir kompozisyon oluştuğunda, resimde ihtiyaç duyduğum, eksikliğini hissettiğim bir hakikat arayışı başlıyor.


Bu yolculuk beni güçlü bir teslimiyet duygusu ile ruhunu dinlediğim doğa'ya götürürken yaptığım resimlere de izini bırakıyor.





Erhan Cihangiroğlu Hakkında

1983 yılında İstanbul’da doğmuştur.
2006 – 2008 Yılları arasında Marmara Atatürk Eğitim Fakültesinde Resim Öğretmenliği eğitimi almıştır. 2011 yılında Doğuş Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü ve Grafik Tasarım (yandal) programından mezun olan sanatçı, 2011 – 2013 yılları arası Prof. Devrim Erbil atölyesinde sanatçının asistanlığını yapmıştır.

Yurt içinde ve yurt dışında bir çok karma sergiye katılan sanatçı çalışmalarını Kadıköy’deki atölyesinde devam etmektedir.



Sergi 4 Şubat'a Kadar Saint Michel Fransız Lisesi Jeanne D'arc salonunda görülebilecek. Mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sevgiler.



Bu yazıyı paylaş...
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Email This
  • Pin This
  • Share on Tumblr

0 yorum

 
© Deniz'in Şarkısı
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0